Следвайте Гласове в ТелеграмВсички земеделци работят и имат нужда от подкрепа“,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВсички земеделци работят и имат нужда от подкрепа“,
Коментари Харесай

Протестиращите земеделци: Не приемаме предложението на премиера, все още искаме оставката на Вътев

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ Всички земеделци работят и имат потребност от поддръжка “, сподели в предаването „ Лице в лице “ ръководителят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов.

„ По-голямата част от зърнопроизводителите са на загуба. Има един тъничък миг, който никой не му обръща внимание и това е, че една огромна част от тяхното зърно стои по складовете и не е продадено. Ако то бъде продадено на цените, които са сега, наклонността е те са се намаляват и загубите незабавно ще лъснат “, изясни Върбанов.

Той разяснява и изказването на премиера Николай Денков, в което се оповестява, че единствено зърнопроизводителите, които са на загуба ще получат средства. „ Аз не виждам по какъв начин ще можем да се съгласим с сходно нещо още повече след данните, които бяха изнесени за едни милиардни облаги, пришити на зърнопроизводителите. Това изобщо не дава отговор на истината. Тези декларирани облаги и тези милиарди са за целия аграрни бизнес. Вътре са включени и резултатите на преработвателните предприятия “, акцентира Върбанов.

„ Ние продължаваме да желаеме оставката на министър Кирил Вътев, тъй като продължаваме да считаме, че оттова потеглиха проблемите. Министър Вътев се опита да раздели бранша, водейки избрана хора, определени от него по избрани критерии при премиера Денков и трансферира горещия картоф от Министерството на земеделието в Министерски съвет “, добави той.

По думите му през вчерашния ден 26 организации са поискали оставката на Вътев. „ Ние няма елементарно да се примирим и да бъдем излъгани, по този начин както се случи през септември. Днес всички аграрни производители бяха на пунктовете за митинги. Там бяха зърнопроизводителите, зеленчукопроизводителите, животновъдите и пчеларите “, уточни Върбанов.

Инфо: бТВ

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР